Pulpeciki na pieczarkach z mozzarellą
Składniki :
- 6 - 10 szt pieczarek,
- 300g mięsa mielonego wieprzowego,
- czerstwa mała bułka,
- 1/2 szklanki mleka,
- jajko,
- 1 łyżka musztardy francuskiej,
- sól,
- pieprz,
- olej,
- mozzarella.
Pieczarki obierz ze skórki. Wytnij nóżkę. Formę w do pieczenia posmaruj olejem.
Bułkę namocz w mleku. Do miski wrzuć mięso i odciśniętą bułkę. Wbij jajko, dodaj musztardę i dokładnie połącz składniki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj pulpety i ułóż na pieczarkach. Mozzarellę pokrój na plasterki i ułóż na każdym pulpecie. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 190 stopni.
Cudownie wyglądają :) Uwielbiam takie 'fikuśne' dania :)
OdpowiedzUsuńJakie urocze :) Fajny sposób podania ;)
OdpowiedzUsuńProste a podane w świetnej formie :)
OdpowiedzUsuńBardzo smaczne i efektowne wydanie tradycyjnych pulpetów. Duży plus, że może je jeść mama karmiąca. Moje ulubione danie na imprezy :-)
OdpowiedzUsuńMój maluszek uwielbia takie pulpety :)
UsuńRzeczywiście świetne na imprezy np jako przystawka :)