sobota, 5 października 2013

Pulpeciki na pieczarkach z mozzarellą

Pulpeciki na pieczarkach z mozzarellą



Składniki :
  • 6 - 10 szt pieczarek,
  • 300g mięsa mielonego wieprzowego,
  •  czerstwa mała bułka, 
  • 1/2 szklanki mleka,
  •  jajko, 
  • 1 łyżka musztardy francuskiej, 
  • sól, 
  • pieprz,
  • olej,
  • mozzarella.
Przygotowanie :

Pieczarki obierz ze skórki. Wytnij nóżkę. Formę w do pieczenia posmaruj olejem.
Bułkę namocz w mleku. Do miski wrzuć mięso i odciśniętą bułkę. Wbij jajko, dodaj musztardę i dokładnie połącz składniki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj pulpety i ułóż na pieczarkach. Mozzarellę pokrój na plasterki i ułóż na każdym pulpecie. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 190 stopni.

5 komentarzy:

  1. Cudownie wyglądają :) Uwielbiam takie 'fikuśne' dania :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie urocze :) Fajny sposób podania ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Proste a podane w świetnej formie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo smaczne i efektowne wydanie tradycyjnych pulpetów. Duży plus, że może je jeść mama karmiąca. Moje ulubione danie na imprezy :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mój maluszek uwielbia takie pulpety :)

      Rzeczywiście świetne na imprezy np jako przystawka :)

      Usuń

Print