czwartek, 31 października 2013

Zielony krem z groszku i natki pietruszki

Zielony krem z groszku i natki pietruszki 


Składniki: 
  • 3 szklanki zielonego groszku (mrożony),
  • marchewka,
  •  pietruszka,
  •  cebula, 
  • bulion drobiowy, 
  • sól,
  •  pieprz,
  •  oliwa,
  • parmezan ( do posypania),
  • natka pietruszki.

Przygotowanie :
W garnku rozgrzej oliwę, wrzucić cebulę pokrojoną w drobna kostkę. Chwile mieszając, zeszklij. Następnie wlej bulion. Wrzucić włoszczyznę i groszek. Dodaj łyżkę masła i gotuj ok 15 min. Całość zmiksuj blenderem wraz z zieloną pietruszką. Dopraw do smaku. Przed podaniem posyp zupę parmezanem.

3 komentarze:

Print