niedziela, 27 października 2013

Makaron z pomidorowym tuńczykiem

Makaron z pomidorowym tuńczykiem

Lekki i pyszny posiłek.
Świetny na obiad jak również na szybką kolacje.

Składniki :
  • 300g makaronu pełnoziarnistego rurki
  • 1 puszka pomidorów krojonych w puszce
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka płatków chilli
  • 2 puszki tuńczyk w oleju ( duże kawałki)
  • cebulka zielona
  • starty parmezan
  • olej
 Przygotowanie :

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.  Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Wrzuć cebulkę i chwilę podsmaż. Wsyp płatki chilli i wymieszaj składniki. Wlej pomidory i duś parę minut. Odsączonego tuńczyk z oleju dodaj do pomidorów i delikatnie wymieszaj składniki. Posyp pokrojoną zieloną cebulką i wrzuć makaron. Przed podaniem posyp startym parmezanem.



1 komentarz:

Print