sobota, 5 października 2013

Gruszki na zimno do deserów lub mięs

Gruszki na zimno do deserów lub mięs

Gruszki są świetnym dodatkiem do mięs lub deserów.
Miękkie możesz podawać z lodami lub zaserwować do pasztetów czy pieczonego mięsa.

Składniki :
  • 6 gruszek
  • 400g cukru
  • sok z 2 cytryn
  • 3 gwiazdki anyżu
  • 1 kora cynamonu
  • 3 łyżki octu winnego
Przygotowanie :

Gruszki obierz ze skórki. Do garnka wlej wodę, sok z cytryny, ocet oraz wrzuć przyprawy. Zagotuj. Włóż gruszki i gotuj na małym ogniu 30-40 minut. ( zależy od tego jak twarda jest gruszka). Ściągnij z ognia i ostudź.

2 komentarze:

  1. ooo, do mięsa, do deserów - pyszne takie gruszki!

    OdpowiedzUsuń
  2. juz myślę nad pieczenią z takimi gruszkami :]

    OdpowiedzUsuń

Print