środa, 27 lutego 2013

Fileciki w serowej panierce

Fileciki w serowej panierce

Pyszny i szybki obiad na dzieciaczków jak i dla nas samych.
Chrupiąca serowa panierka świetnie pasuje do fileta z kurczaka.

Składniki : 

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka, 
  • sól, 
  • pieprz,
  • papryka słodka, 
  • 50g sera  grana padano, 
  • 50g żółtego twardego sera, 
  • 1/2 szklanki bułki tartej,
  •  2 jajka, 
  • olej do smażenia.

Przygotowanie : 

Fileta z kurczaka opłukaj i potnij na mniejsze kawałki. Przypraw solą, pieprzem i papryką. Do miski wsyp starte sery - żółty i gana padano. Wymieszaj składniki. Jajka wbij do miseczki i rozbełtaj widelcem. Fileta zanurz w jajku a następnie obtocz w panierce. Smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oleju. 

7 komentarzy:

  1. Hummmm...sa l'air délicieux!

    Bisous

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny patent na urozmaicenie fileta:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Za pyszne potrawy i super zdjęcia!
    Nominuję Twój blog do liebster blog.
    Zapraszam do siebie.
    Pozdrawiam Kasia

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetnie wyglądają, musiały być bardzo chrupiące :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pysznie! Uwielbiam panierowane filety i ser, świetne zestawienie! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń

Print