Fileciki w serowej panierce
Pyszny i szybki obiad na dzieciaczków jak i dla nas samych.
Chrupiąca serowa panierka świetnie pasuje do fileta z kurczaka.
Składniki :
- 2 pojedyncze filety z kurczaka,
- sól,
- pieprz,
- papryka słodka,
- 50g sera grana padano,
- 50g żółtego twardego sera,
- 1/2 szklanki bułki tartej,
- 2 jajka,
- olej do smażenia.
Przygotowanie :
Fileta z kurczaka opłukaj i potnij na mniejsze kawałki. Przypraw solą, pieprzem i papryką. Do miski wsyp starte sery - żółty i gana padano. Wymieszaj składniki. Jajka wbij do miseczki i rozbełtaj widelcem. Fileta zanurz w jajku a następnie obtocz w panierce. Smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oleju.
Podoba mi się pomysł :)
OdpowiedzUsuńHummmm...sa l'air délicieux!
OdpowiedzUsuńBisous
Świetny patent na urozmaicenie fileta:)
OdpowiedzUsuńZa pyszne potrawy i super zdjęcia!
OdpowiedzUsuńNominuję Twój blog do liebster blog.
Zapraszam do siebie.
Pozdrawiam Kasia
pyszny pomysł:)
OdpowiedzUsuńŚwietnie wyglądają, musiały być bardzo chrupiące :)
OdpowiedzUsuńPysznie! Uwielbiam panierowane filety i ser, świetne zestawienie! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuń