Domowy krupnik
Składniki :
- 2 skrzydełka z kurczaka,
- marchew,
- pietruszka,
- cebula,
- 3 ziemniaki,
- 100 g kaszy jęczmiennej perłowej ,
- łyżka posiekanej natki,
- pieprz,
- liść laurowy,
- ziele angielskie,
- sól.
Przygotowanie
:
Do garnka włożyć skrzydełka, marchew, pietruszkę, ziele angielskie i
liść laurowy. Następnie gotować wszystko do uzyskania wywaru
drobiowego. Opłukaną kaszę wrzucić do rosołu wraz z pokrojonymi
ziemniakami. Gotować 20-30 min. Doprawić do smaku. Podawać z chlebem.
Pięknie podane :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię krupnik jak byłam mała mówiłam na niego szara zupa:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam tą pyszną i delikatną zupkę :)
OdpowiedzUsuńRobiłam krupnik w ubiegłym tygodniu, ale zdecydowanie nie nadawał się do publikacji.
OdpowiedzUsuńTwój prezentuje się bardzo zgrabnie :)
śliczne zdjęcie :)
OdpowiedzUsuń