piątek, 1 lutego 2013

Chiński makaron z kurczakiem

Chiński makaron z kurczakiem

Prosty do przygotowania i niezwykle smaczny.
W sam raz na szybki obiad w 20 minut.

Składniki : 2 pojedyncze filety z kurczaka, 1 czerwona papryka, 2 cebulki dymki, 4 łyżki oleju arachidowego,  2 łyżki posiekanych pędów bambusa, garść posiekanych grzybów mun, 3 łyżki sosu sojowego, 1 łyżka brązowego cukru, 3 łyżki słodkiego sosu chilli, 1 opakowanie makaronu chińskiego, sól, pieprz.

Przygotowanie : Grzyby mun oraz makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Fileta z kurczaka oczyść i pokrój w kostkę. Posyp solą i pieprzem.  Obsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju arachidowego. Ściągnij z patelni i na ten sam tłuszcz wrzuć posiekaną cebulę, paprykę, grzyby oraz bambus. Podsmaż całość. Ponownie wrzuć kurczaka do warzyw. Wlej sos sojowy, słodki chilli i wsyp cukier. Wymieszaj wszystko dokładnie. Wrzuć makaron i połącz składniki.


3 komentarze:

  1. polecam pore zamiast cebulki.. pysznie wychodzi... i marcheweczka w słupki... mniam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetyczne zdjęcia, świetne danie:-)

    OdpowiedzUsuń