sobota, 16 lutego 2013

Chrupiące pałki z kurczaka

Chrupiące pałki z kurczaka

Przepyszne pałki z kurczaka! 
Świetne na obiad.
Dzieci za nimi przepadają.

Składniki : 5 pałek z kurczaka, 2 szklanki maślanki, sól, pieprz, papryka słodka, 3 szklanki płatków kukurydzianych, 3 łyżki oliwy.

Przygotowanie : Pałki z kurczaka opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Posyp solą, papryką i pieprzem. Wrzuć do miski i zalej maślanką. Przykryj folią całość i odstaw najlepiej na całą noc. Płatki kukurydziane zmiażdż dłonią, przesyp do miski i obtocz w nich pałki. Mięso połóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Delikatnie skrop oliwą i wstaw wo piekarnika na 30 minut w temperaturze 190-200 stopni.

15 komentarzy:

  1. Apetyczne. Jeszcze takich nie robiłam, muszę to nadrobić.

    OdpowiedzUsuń
  2. aż się uśmiecham! pyszności.

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie przepadam za pałkami, ale wyglądają rewelacyjnie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Pałki marynowane w maślance? O tym nie słyszałam, ale zgaduję, że musi być pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  5. Piekłam kiedyś pałki w maślance według Nigelli, pyszne były.
    Twoje wyglądają wspaniale:)

    OdpowiedzUsuń
  6. wyglądają na bardzo chrupiące:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Czy te pałki należy pięc bez przykrycia?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam serdecznie,

      Pałki piekłam bez przykrycia.

      Usuń
    2. Bardzo dziękuję za odpowiedź, jutro testuje

      Usuń
  8. Gdyby nie te wyskakujące co chwile okienka z pierdołami, bardzo miło by się te przepisy czytało, ale zniechęcają skutecznie. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Print