Chrupiące pałki z kurczaka
Przepyszne pałki z kurczaka!
Świetne na obiad.
Dzieci za nimi przepadają.
Składniki : 5 pałek z kurczaka, 2 szklanki maślanki, sól, pieprz, papryka słodka, 3 szklanki płatków kukurydzianych, 3 łyżki oliwy.
Przygotowanie : Pałki z kurczaka opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Posyp solą, papryką i pieprzem. Wrzuć do miski i zalej maślanką. Przykryj folią całość i odstaw najlepiej na całą noc. Płatki kukurydziane zmiażdż dłonią, przesyp do miski i obtocz w nich pałki. Mięso połóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Delikatnie skrop oliwą i wstaw wo piekarnika na 30 minut w temperaturze 190-200 stopni.
Super pomysł :)
OdpowiedzUsuńApetyczne. Jeszcze takich nie robiłam, muszę to nadrobić.
OdpowiedzUsuńaż się uśmiecham! pyszności.
OdpowiedzUsuńUwielbiam!
OdpowiedzUsuńNie przepadam za pałkami, ale wyglądają rewelacyjnie!
OdpowiedzUsuńmmmm rewelacja
OdpowiedzUsuńz chęcią bym je zjadła ;d
OdpowiedzUsuńPałki marynowane w maślance? O tym nie słyszałam, ale zgaduję, że musi być pyszne!
OdpowiedzUsuńPiekłam kiedyś pałki w maślance według Nigelli, pyszne były.
OdpowiedzUsuńTwoje wyglądają wspaniale:)
wyglądają na bardzo chrupiące:)
OdpowiedzUsuńfaaajne :)
OdpowiedzUsuńCzy te pałki należy pięc bez przykrycia?
OdpowiedzUsuńWitam serdecznie,
UsuńPałki piekłam bez przykrycia.
Bardzo dziękuję za odpowiedź, jutro testuje
UsuńGdyby nie te wyskakujące co chwile okienka z pierdołami, bardzo miło by się te przepisy czytało, ale zniechęcają skutecznie. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńdokładnie! masakra jakas
Usuń