sobota, 16 lutego 2013

Chrupiące pałki z kurczaka

Chrupiące pałki z kurczaka

Przepyszne pałki z kurczaka! 
Świetne na obiad.
Dzieci za nimi przepadają.

Składniki : 5 pałek z kurczaka, 2 szklanki maślanki, sól, pieprz, papryka słodka, 3 szklanki płatków kukurydzianych, 3 łyżki oliwy.

Przygotowanie : Pałki z kurczaka opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Posyp solą, papryką i pieprzem. Wrzuć do miski i zalej maślanką. Przykryj folią całość i odstaw najlepiej na całą noc. Płatki kukurydziane zmiażdż dłonią, przesyp do miski i obtocz w nich pałki. Mięso połóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Delikatnie skrop oliwą i wstaw wo piekarnika na 30 minut w temperaturze 190-200 stopni.

11 komentarzy:

  1. Apetyczne. Jeszcze takich nie robiłam, muszę to nadrobić.

    OdpowiedzUsuń
  2. aż się uśmiecham! pyszności.

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie przepadam za pałkami, ale wyglądają rewelacyjnie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Pałki marynowane w maślance? O tym nie słyszałam, ale zgaduję, że musi być pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  5. Piekłam kiedyś pałki w maślance według Nigelli, pyszne były.
    Twoje wyglądają wspaniale:)

    OdpowiedzUsuń
  6. wyglądają na bardzo chrupiące:)

    OdpowiedzUsuń

Print