Śledzik z porem i jabłkiem
Składniki :
- 1 por ( biała cześć )
- łyżka oliwy
- sól
- pieprz
- 1 jabłko
- 1 szklanka śmietany
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- szczypta cukru
- 8 matiasów
- 1 łyżeczka kaparów
Por umyj i pokrój. Duś na oliwie. Dodaj sól, pieprz i ściągnij z patelni. Jabłko umyj i pokrój razem ze skórką w kostkę. Jogurt wymieszaj ze śmietaną. Dodaj sól, pieprz i cukier. Połącz składniki. Do sosu jogurtowego dodaj pory, kapary i jabłka. Matiasy pokrój na kawałki. Ułóż na półmisku i przykryj warstwą sosu.
ciekawe połączenie:) nie jadłam takich śledzi ale wyglądają bardzo smacznie na zdjęciu:D
OdpowiedzUsuńmoja ulubiona kolacja :)
OdpowiedzUsuńMniam, brzmi naprawdę pysznie! :)
OdpowiedzUsuń