niedziela, 8 grudnia 2013

Śledzik z porem i jabłkiem

Śledzik z porem i jabłkiem


Składniki :
  • 1 por ( biała cześć )
  • łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz
  • 1 jabłko
  • 1 szklanka śmietany
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • szczypta cukru
  • 8 matiasów
  • 1 łyżeczka kaparów
Przygotowanie :

Por umyj i pokrój. Duś na oliwie. Dodaj sól, pieprz i ściągnij z patelni. Jabłko umyj i pokrój razem ze skórką w kostkę. Jogurt wymieszaj ze śmietaną. Dodaj sól, pieprz i cukier. Połącz składniki. Do sosu jogurtowego dodaj pory, kapary i jabłka. Matiasy pokrój na kawałki. Ułóż na półmisku i przykryj warstwą sosu. 


3 komentarze:

  1. ciekawe połączenie:) nie jadłam takich śledzi ale wyglądają bardzo smacznie na zdjęciu:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, brzmi naprawdę pysznie! :)

    OdpowiedzUsuń

Print