Śledzie w oleju z cebulką i cytryną
Bardzo aromatyczne śledzie o lekko kwaskowatym smaku dzięki cytrynie.
Idealne na stół jako przekąska.
Tradycyjny przepis który gości na Naszym rodzinnym stole co roku na święta.
Śledzie zalewane są w oleju rzepakowym w którym odpoczywają całą noc i nabierają niezwykłego smaku.
Składniki :
- 3 filety śledziowe solone - matias
- pieprz cytrynowy
- 1 cebula
- 1 cytryna
- olej rzepakowy- do zalania całej ryby
- liść laurowy
- ziele angielskie
- mleko - do namoczenia śledzi
Do niewielkiego rondelka wlej mleko i włóż śledzie. Zostaw na parę godzin. Cytrynę sparz wrzątkiem i pokrój na cienkie plasterki. Cebulę pokrój w kostkę lub większe paseczki. Ryby pokrój na mniejsze kawałki i posyp pieprzem. W słoiku lub wyższej szklanej salaterce układaj na przemian rybę a następnie cebulę z cytryna. Włóż liść laurowy i ziele angielskie. Całość zalej olejem, tak aby zakryła wszystkie składniki. Włóż do lodówki na całą noc.
Takich jeszcze nie robiłam. Piękne zdjęcia
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam serdecznie do mnie :)
Wspaniałe :)
OdpowiedzUsuńZrobie takie dla mojego taty uwielbia śledzie
OdpowiedzUsuńThe way you explain amabassador and contributor is fantabulous. This is so informative. I am sure every one will love this blog.
OdpowiedzUsuńHello I'm David, I live in USA, This is very information full post, I got many information for it, There is also something to sharing with you guys, I was finding for a Automobiles accessories around 2 months, Yesterday one of my Social media Friend Recommend me a All tunes Accessories for Automobile services I bought General Contracting Services in Great Falls VA
OdpowiedzUsuńin cheap rates, It was best Experienced for me, You guys also try it for best services.