Maślane ciasteczka ze skórką pomarańczy
Składniki :
- skórka z 2 pomarańczy,
- 300g masła,
- 250g cukru pudru,
- 600g mąki,
- 3 żółtka,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Przygotowanie
:
Miękkie masło, cukier, skórka z pomarańczy i żółtka utrzyj mikserem na puszystą masę.
Dodawaj partiami mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto rozwałkuj i
wykrawaj foremkami dowolne wzory. Piecz na blaszce wyłożonej papierom do
pieczenia przez 10-12 minut w temperaturze 200 stopni.
Śliczna dekoracja! Piękne ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńNaprawde dobre i łatwe :) Pyszniutkie ze skórką z pomarańczy jak i bez tej skórki :)
OdpowiedzUsuńA polewa?
OdpowiedzUsuńu mnie polewa to po prostu rozpuszczona czekolada gorzka w kąpieli wodnej :)
Usuń