środa, 18 grudnia 2013

Maślane ciasteczka ze skórką pomarańczy

Maślane ciasteczka ze skórką pomarańczy


Składniki : 
  • skórka z 2 pomarańczy,
  • 300g masła, 
  • 250g cukru pudru,
  •  600g mąki, 
  • 3 żółtka, 
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Przygotowanie :
 
 Miękkie masło, cukier, skórka z pomarańczy i żółtka utrzyj mikserem na puszystą masę. Dodawaj partiami mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto rozwałkuj i wykrawaj foremkami dowolne wzory. Piecz na blaszce wyłożonej papierom do pieczenia przez 10-12 minut w temperaturze 200 stopni.

4 komentarze:

  1. Śliczna dekoracja! Piękne ciasteczka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Naprawde dobre i łatwe :) Pyszniutkie ze skórką z pomarańczy jak i bez tej skórki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Odpowiedzi
    1. u mnie polewa to po prostu rozpuszczona czekolada gorzka w kąpieli wodnej :)

      Usuń

Print