piątek, 13 grudnia 2013

Filet z kurczaka z kremowym serkiem i czosnkiem niedźwiedzim

Filet z kurczaka z kremowym serkiem 
i czosnkiem niedźwiedzim


Składniki :
  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego
  • 120 - 150g serka kremowego
  • olej do smażenia
Przygotowanie :

Do miseczki przełóż serek. Wsyp czosnek, sól i pieprz. Wymieszaj składniki. Mięso opłucz  i osusz ręcznikiem papierowym. Natnij nożem kieszonkę nie docinając do końca. Do kieszonki włóż serek i zepnij wykałaczką. Filety posyp solą, pieprzem i papryką słodką. Smaż na rozgrzanej patelni z dwóch stron na złoty kolor.


5 komentarzy:

  1. Robię podobne ale ze schaba. Do sera dodaje sól, pieprz, czosnek i łyżkę bułki tartej ( na 4 kotlety, czyli 150 g sera). Jak podsmażę to zalewam wodą i robię sos. Bardzo to lubię, niestety mąż nie, więc za szybko u mnie taki obiad nie zagości bo dla samej siebie mi się nie chce robić. A szkoda bo przepyszneee!

    OdpowiedzUsuń
  2. Czosnek niedźwiedzi wciąż jest tak mało popularny, a szkoda. Dzięki charakterystycznemu smakowi tegoż czosnku jestem pewna, że Twoje danie nabrało zupełnie innego wyrazu.

    OdpowiedzUsuń

Print