Filet z kurczaka z kremowym serkiem
i czosnkiem niedźwiedzim
Składniki :
- 3 pojedyncze filety z kurczaka
- sól
- pieprz
- papryka słodka
- 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego
- 120 - 150g serka kremowego
- olej do smażenia
Do miseczki przełóż serek. Wsyp czosnek, sól i pieprz. Wymieszaj składniki. Mięso opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Natnij nożem kieszonkę nie docinając do końca. Do kieszonki włóż serek i zepnij wykałaczką. Filety posyp solą, pieprzem i papryką słodką. Smaż na rozgrzanej patelni z dwóch stron na złoty kolor.
pyszny obiad:)
OdpowiedzUsuńRobię podobne ale ze schaba. Do sera dodaje sól, pieprz, czosnek i łyżkę bułki tartej ( na 4 kotlety, czyli 150 g sera). Jak podsmażę to zalewam wodą i robię sos. Bardzo to lubię, niestety mąż nie, więc za szybko u mnie taki obiad nie zagości bo dla samej siebie mi się nie chce robić. A szkoda bo przepyszneee!
OdpowiedzUsuńPysznie i pięknie przy okazji.
OdpowiedzUsuńCzosnek niedźwiedzi wciąż jest tak mało popularny, a szkoda. Dzięki charakterystycznemu smakowi tegoż czosnku jestem pewna, że Twoje danie nabrało zupełnie innego wyrazu.
OdpowiedzUsuńChinese gym equipment market has a variety of Luxury adjustable bench manufacturers
OdpowiedzUsuń