Ryba w galarecie - pstrąg
Składniki :
- 2 filety z pstrąga (świeże)
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- garść migdałów
- garść rodzynek
- ziele angielskie
- liść laurowy
- 1,5 łyżki żelatyny
- sól
- pieprz
Rybę dokładnie opłucz, wysusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na mniejsze kawałki. Do rondelka wlej wodę. Wrzuć liść laurowy i ziele angielskie. Marchewkę i pietruszkę obierz za pomocą obieraczki i potnij wzdłuż na cienkie plasterki. Warzywa wrzuć do rondelka. Zagotuj całość. Włóż delikatnie rybę i wsyp bakalie. Gotuj 7-10 minut. (w zależności od wielkości ryby). Rybę oraz warzywa i bakalie wyciągnij z bulionu. Wsyp żelatynę i energicznie wymieszaj. W miseczce ułóż rybę wraz z warzywami i bakaliami. Zalej bulionem i wstaw do lodówki aż stężeje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz