czwartek, 19 grudnia 2013

Ryba w galarecie

Ryba w galarecie - pstrąg


Składniki :
  • 2 filety z pstrąga (świeże)
  •  2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • garść migdałów
  • garść rodzynek
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • 1,5 łyżki żelatyny
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie :

Rybę dokładnie opłucz, wysusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na mniejsze kawałki.  Do rondelka wlej wodę. Wrzuć liść laurowy i ziele angielskie. Marchewkę i pietruszkę obierz za pomocą obieraczki i potnij wzdłuż na cienkie plasterki. Warzywa wrzuć do rondelka. Zagotuj całość. Włóż delikatnie rybę i wsyp bakalie. Gotuj 7-10 minut. (w zależności od wielkości ryby). Rybę oraz warzywa i bakalie wyciągnij z bulionu. Wsyp żelatynę i energicznie wymieszaj. W miseczce ułóż rybę wraz z warzywami i bakaliami. Zalej bulionem i wstaw do lodówki aż stężeje. 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print