środa, 6 listopada 2013

Roladki z marynowaną papryką i fetą

Roladki z marynowaną papryką i fetą


Składniki :
  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
  • ser feta
  • papryka marynowana
  • 1 jajko
  • 2 szklanki bułki tartej
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • papryka słodka
Przygotowanie :

Mięso delikatnie rozbij. Czosnek przeciśnij przez praskę. Mięso natrzyj pieprzem, solą, papryką i czosnkiem. Na każdym płacie mięsa połóż kawałek papryki i sera feta. Zwiń w roladkę. Mięso na początku obtocz w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju na złoty kolor.

Roladki możesz włożyć do piekarnika na 10 minut w temperaturze 190 stopni.

4 komentarze:

  1. Mam cały słoik marynowanej papryki i nie wiedziałam co z nią zrobić , teraz już wiem ! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie roladki! Z dodatkiem fety i papryki musiały smakować obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń

Print