Barszcz z jabłkami
Pięknie różowy barszczyk.
Pyszny i pachnący świętami.
Składniki :
- bulion drobiowy
- 800-1kg buraków
- 3-4 szt jabłek
- 2 żółtka
- sok z cytryny
- 1 łyżeczka goździków
- sól
- pieprz
- szczypta cukru
Jabłka i buraki obierz ze skórki. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach i wrzuć do gotującego się bulionu. Wlej sok z cytryny i wsyp goździki. Gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Żółtka wymieszaj energicznie trzepaczką i wlej wolnym strumieniem 3-4 łyżki barszczu.Wymieszaj energicznie. Żółtka wraz z barszczem wlej do zupy i dokładnie połącz składniki. Wsyp cukier i dopraw do smaku.
o takiej jeszcze nie jadłam:) ciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuńThanks for the recipe.
OdpowiedzUsuń