niedziela, 10 listopada 2013

Krem z dyni z pomarańczą i imbirem

  Krem z dyni z pomarańczą i imbirem

Pyszna, kremowa i bardzo rozgrzewająca dzięki świeżemu imbirowi.
Idealna na jesień !

Składniki : 
  • 500g dyni pokrojonej w kawałki, 
  • 2 marchewki, 
  • 2 ziemniaki, 
  • 1 por,
  •  sól, 
  •  pieprz,
  • świeży imbir,
  •  sok z 1/2 pomarańczy, 
  • 2 łyżki masła, 
  • 2 szklanki bulionu.
Przygotowanie : 

Do rondelka wlej bulion, dodaj marchew, pietruszkę, ziemniaki i por. Gotuj 10 minut. Dynię podsmaż na rozgrzanej patelni z masłem i starym imbirem. Dodaj do wywaru z warzyw i gotuj kolejne 10 minut. Wlej  sok z pomarańczy. Całość zmiksuj blenderem. Dopraw solą i pieprzem.

3 komentarze:

Print