Mini pulpeciki w sosie serowym
Składniki :
- 500g mielonego mięsa drobiowego, ( u mnie z fileta z kurczaka)
- bulion warzywny,
- 200g serka topionego śmietankowego,
- sól,
- pieprz,
- świeży tymianek,
- oliwa do smażenia,
- 1 łyżka masła,
- 2 łyżki mąki.
Do miski wrzuć mięso. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj
niewielkie kuleczki. Bulion zagotuj i pojedynczo wrzucaj pulpeciki. Gotuj około 10 minut. Wyciągnij mięso i dodaj serek topiony. Dopraw solą i
pieprzem. Do sosu serowego wrzuć wcześniej przygotowane pulpety.
Duś całość około 10 minut. Wsyp tymianek i dopraw do smaku.
Oj kusisz .... :) Musze przyznac, ze wyprobuje Twoj przepis :) Moja coreczka uwielbia pulpety, a ja zawsze robilam z miesa wolowego lub wieprzowego ;) Czas wiec na drob :)
OdpowiedzUsuńpycha, chętnie bym zjadła takie:D bardzo lubię sosy serowe:)
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie , chyba mam na nie ochotę i to natychmiast :)
OdpowiedzUsuńco zrobić z czosnkiem? do mięsa czy do sosu? do czego oliwa do smażenia?
OdpowiedzUsuń