środa, 15 maja 2013

Roladki ze schabu

Roladki ze schabu 

Świetnie pasują do kluseczek śląskich lub ryżu.
Znakomite na obiad !

Składniki :
  • 4 plastry schabu bez kości
  • pieprz,
  • sól, 
  • czerwona słodka papryka,
  • 4-5 plasterków boczku surowego wędzonego,
  • 1/2 czerwonej papryki,
  • 3-4 szt ogórków kiszonych,
  • 1 cebula,
  • olej do smażenia,
  • musztarda
  • 1 szklanka bulionu
  • 1 łyżka śmietany

Przygotowanie :

Paprykę i ogórki pokrój w słupki. Mięso opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Za pomocą tłuczka delikatnie rozbij mięso. Oprósz solą, pieprzem i papryką. Z jednej strony mięso posmaruj musztardą i połóż plasterek boczku. Ułóż paprykę, cebulę i ogórki. Zwiń roladki i zepnij za pomocą wykałaczki. Mięso smaż na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Roladki przełóż do naczynia i zalej bulionem. Wstaw do piekarnika na 15 minut w temperaturze 200 stopni. Dodaj na koniec smietanę i dopraw do smaku.

3 komentarze:

Print