środa, 29 maja 2013

Pikantna dorada z grilla

Pikantna dorada z grilla 

Przepyszna ryba pachnąca ziołami.
Lekka i niezwykle aromatyczna. 

Składniki :
  • 2 świeże dorady
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 garść świeżego tymianku
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 mała papryczka chilli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki oliwy
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie :

Do kubka wlej oliwę i sok z cytryny. Wrzuć posiekaną pietruszkę i oregano, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną drobno papryczkę chilli. Przypraw solą i pieprzem. Rybę opłukaj i oczyść natnij.  Natrzyj marynatą i włóż do lodówki na 2-3 godziny. Smaż na grillu z dwóch stron.


4 komentarze:

  1. ciekawe, pierwszy raz słyszę o tej rybie

    pozdrawiam i zapraszam

    OdpowiedzUsuń
  2. rybka pierwsza klasa, natchnęłaś mnie i tez dzisiaj kupiłam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Pięęęękne zdjęcia! Nasza książka kucharska czeka na takie przepisy! Zapraszamy serdecznie. https://www.facebook.com/layman.meble/photos/a.1689873661247779.1073741830.1687658101469335/1811361385765672/?type=3&theater

    OdpowiedzUsuń

Print