Pikantna dorada z grilla
Przepyszna ryba pachnąca ziołami.
Lekka i niezwykle aromatyczna.
Składniki :
- 2 świeże dorady
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 garść świeżego tymianku
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1 mała papryczka chilli
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 szklanki oliwy
- sól
- pieprz
Do kubka wlej oliwę i sok z cytryny. Wrzuć posiekaną pietruszkę i oregano, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną drobno papryczkę chilli. Przypraw solą i pieprzem. Rybę opłukaj i oczyść natnij. Natrzyj marynatą i włóż do lodówki na 2-3 godziny. Smaż na grillu z dwóch stron.
uwielbiam tę rybkę:)
OdpowiedzUsuńciekawe, pierwszy raz słyszę o tej rybie
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam
rybka pierwsza klasa, natchnęłaś mnie i tez dzisiaj kupiłam.
OdpowiedzUsuńPięęęękne zdjęcia! Nasza książka kucharska czeka na takie przepisy! Zapraszamy serdecznie. https://www.facebook.com/layman.meble/photos/a.1689873661247779.1073741830.1687658101469335/1811361385765672/?type=3&theater
OdpowiedzUsuń