środa, 22 maja 2013

Grillowany filet w marynacie jogurtowej

Grillowany filet w marynacie jogurtowej 

Bardzo aromatyczny filet. 
Świetny z grilla ze świeżym pieczywem. 

Składniki :
  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  •  200 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka curry
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 2 łyżki soku z cytryny
 Przygotowanie :
 
Mięso opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Do kubka wlej jogurt, sok z cytryny, wsyp przyprawy oraz wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek. Zanurz mięso w marynacie i zostaw na 3-4 godziny w lodówce. Mięso usmaż na grillu. (Możesz użyć patelni grillowej z niewielka ilością oleju).

5 komentarzy:

  1. takiego kurczaka to ja lubię ;) grillowany pysznie smakuje, i jeszcze tak smacznie zamarynowany ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm.. wygląda kusząco.. i jaki lekki!

    OdpowiedzUsuń
  3. mmmm aż ślinka cieknie

    pozdrawiam i zapraszam

    OdpowiedzUsuń
  4. Można przyrządzić filety w piekarniku?

    OdpowiedzUsuń

Print