Wiosenna minestrone
Pyszna i niezwykle aromatyczna zupa.
Ze wszystkimi młodymi warzywami które pojawiły się na targu.
Zapach unosił się w całym domu.
Ze wszystkimi młodymi warzywami które pojawiły się na targu.
Zapach unosił się w całym domu.
Składniki :
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 100g świeżej fasolki szparagowej
- 1/2 puszki fasoli białej
- 1 cebula
- 3-4 ziemniaczki
- 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 mała cukinia
- garść świeżego tymianku
- ziele angielskie
- pieprz ziarnisty
- liść laurowy
- bulion
- 100g makaronu
- 1 łyżka przyprawy maggi
- 2 ząbki czosnku
- oliwa do smażenia
Przygotowanie :
W garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć pokrojone warzywa - przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną cebulę, marchew, seler, ziemniaki, pietruszkę i cukinię. Podsmaż chwilę. Wlej bulion, pomidory. Wrzuć fasolkę szparagową i białą oraz przyprawy. Przykryj i duś na wolnym ogniu przez 20 minut. Dopraw przyprawą maggi oraz solą i pieprzem. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Minestrone podawaj gorącą z makaronem.
pyszne i kolorowe:)
OdpowiedzUsuń