Roladki ze schabu
Świetnie pasują do kluseczek śląskich lub ryżu.
Znakomite na obiad !
Znakomite na obiad !
Składniki :
- 4 plastry schabu bez kości
- pieprz,
- sól,
- czerwona słodka papryka,
- 4-5 plasterków boczku surowego wędzonego,
- 1/2 czerwonej papryki,
- 3-4 szt ogórków kiszonych,
- 1 cebula,
- olej do smażenia,
- musztarda
- 1 szklanka bulionu
- 1 łyżka śmietany
Przygotowanie :
Paprykę i ogórki pokrój w słupki. Mięso opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Za pomocą tłuczka delikatnie rozbij mięso. Oprósz solą, pieprzem i papryką. Z jednej strony mięso posmaruj musztardą i połóż plasterek boczku. Ułóż paprykę, cebulę i ogórki. Zwiń roladki i zepnij za pomocą wykałaczki. Mięso smaż na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Roladki przełóż do naczynia i zalej bulionem. Wstaw do piekarnika na 15 minut w temperaturze 200 stopni. Dodaj na koniec smietanę i dopraw do smaku.
pyszny pomysł na obiad:)
OdpowiedzUsuńKlasyczne roladki tylko ze schabem - pysznie :-)
OdpowiedzUsuńPyszne nadzienie :)
OdpowiedzUsuń