poniedziałek, 27 maja 2013

Kurczak w cieście piwnym

Kurczak w cieście piwnym 

Chrupiący filet w smakowitej panierce.
Przepyszne !

Składniki : 
  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
  • 2 jajka
  • 1 szklanka piwa
  • 1 1/4 szklanki mąki
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
 Przygotowanie :
 
Do miski wlej piwo, wbij jajka i wsyp mąkę. Dokładnie zmiksuj składniki. Filet opłukaj i pokrój na mniejsze kawałki. Oprósz solą, pieprzem, papryką i gałką muszkatołową. Filety obtaczaj w cieście i smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju. 

6 komentarzy:

  1. Muszę spróbować:) czy piwo jest wyczuwalne ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie , w ogole nie czuc posmaku piwa :)

      Usuń
  2. Filet się płucze a nie płuka!!!Litości!!!;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jeeejku, spokojnie.. O.o

      ciekawy przepis:)

      Usuń

Print