Kurczak w cieście piwnym
Chrupiący filet w smakowitej panierce.
Przepyszne !
Przepyszne !
Składniki :
- 3 pojedyncze filety z kurczaka
- 2 jajka
- 1 szklanka piwa
- 1 1/4 szklanki mąki
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie :
Do miski wlej piwo, wbij jajka i wsyp mąkę. Dokładnie zmiksuj składniki. Filet opłukaj i pokrój na mniejsze kawałki. Oprósz solą, pieprzem, papryką i gałką muszkatołową. Filety obtaczaj w cieście i smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Pięknie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńbardzo fajny przepis!
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować:) czy piwo jest wyczuwalne ?
OdpowiedzUsuńNie , w ogole nie czuc posmaku piwa :)
UsuńFilet się płucze a nie płuka!!!Litości!!!;)
OdpowiedzUsuńjeeejku, spokojnie.. O.o
Usuńciekawy przepis:)