wtorek, 28 maja 2013

Delikatna zupa z kalafiorem

Delikatna zupa z kalafiorem 

Bardzo wiosenna zupa.
Lekka i pachnąca kalafiorem.

Składniki :
  • 1 szt średniego kalafiora
  • 2 szt marchewki
  • 1 szt pietruszki
  • 1/2 szt selera
  • 1/2 szt pora
  • bulion
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • 3-4 szt ziemniaki
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka śmietany
Przygotowanie :

W garnku rozpuść masło. Wrzuć pokrojonego pora i chwilę podsmaż. Wlej bulion i wsyp pokrojone warzywa. Dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu 15-20 minut. Dopraw do smaku i wlej śmietanę. Podawaj zupkę gorącą.



3 komentarze:

Print