niedziela, 26 maja 2013

Pyszne ciasteczka z marmoladą

Pyszne ciasteczka z marmoladą 

Bardzo delikatne ciasteczka. 
Dzięki budyniowi są bardzo aksamitne.
Składniki :
  • 160g miękkiego masła
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 2 opakowania budyniu śmietankowego ( 40g)
  • 4 łyżki mleka
  • 1 1/2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ulubiona marmolada
Przygotowanie :

W misce wymieszaj mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Masło utrzyj na puszystą masę z cukrem puderm. Dodaj mleko i zmiksuj dokładnie. Partiami dodaj suche składniki wcześniej wszystkie wymieszane. Uformuj kulę, owiń w folię i włóż do lodówki na minimum 2 godziny. Stolnicę delikatnie posyp mąką i rozwałkuj ciasto. Wytnij z foremek dowolne kształty i na środku posmaruj marmoladą. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 10-13 minut w temperaturze 180 stopni. 

1 komentarz:

  1. Pycha!, Spróbowałam, zrobiłam :) Tylko jak dla mnie za słodkie, następnym razem dam mniej cukru, gdyż marmolada jest wystarczająco słodka. Pozdrawiam, nowa fanka ;)

    OdpowiedzUsuń

Print