Pyszne ciasteczka z marmoladą
Bardzo delikatne ciasteczka.
Dzięki budyniowi są bardzo aksamitne.
Składniki :
- 160g miękkiego masła
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 2 opakowania budyniu śmietankowego ( 40g)
- 4 łyżki mleka
- 1 1/2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- ulubiona marmolada
Przygotowanie :
W misce wymieszaj mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Masło utrzyj na puszystą masę z cukrem puderm. Dodaj mleko i zmiksuj dokładnie. Partiami dodaj suche składniki wcześniej wszystkie wymieszane. Uformuj kulę, owiń w folię i włóż do lodówki na minimum 2 godziny. Stolnicę delikatnie posyp mąką i rozwałkuj ciasto. Wytnij z foremek dowolne kształty i na środku posmaruj marmoladą. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 10-13 minut w temperaturze 180 stopni.
Pycha!, Spróbowałam, zrobiłam :) Tylko jak dla mnie za słodkie, następnym razem dam mniej cukru, gdyż marmolada jest wystarczająco słodka. Pozdrawiam, nowa fanka ;)
OdpowiedzUsuń