środa, 8 maja 2013

Szaszłyki z ananasem

Szaszłyki z ananasem

Przepyszne i soczyste szaszłyki. 
Sezon grillowy trwa w pełni !

Składniki :
  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • ćwiartka świeżego ananasa 
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki zielonej
  • 3 cebulki
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • pieprz
  • sól
  • 1 łyżka tymianku 
  • 2 łyżeczka papryki słodkiej
Przygotowanie :

Do kubeczka wlej oliwę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, wsyp pieprz, sól i paprykę. Wymieszaj wszystko. Kurczaka, paprykę, cebulkę i ananasa  pokrój na kawałki (kostkę).  Mięso wrzuć do marynaty i pozostaw na 1 godzinę w lodówce. Na patyczkach do szaszłyków nabij po kawałku mięsa, papryka, ananasa i cebulę. Na koniec posmaruj szaszłyki pozostałą marynatą. Grilluj na złocistobrązowy kolor. 

6 komentarzy:

  1. Bardzo apetyczne, chętnie bym takie szaszłyki zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  2. tylko ja ananasa nie cierpię

    pozdrawiam i zapraszam

    OdpowiedzUsuń
  3. szaszłyk pyszny w każdej postaci :) kochamy lato! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świeży ananas to zupełnie inny smak. Ze świeżym mięso lubię, puszkowego to tylko w sałatkach toleruję.

    OdpowiedzUsuń
  5. w sobotę będę robiła pierwsze szaszłyki w tym roku :-))))

    OdpowiedzUsuń

Print