Szaszłyki z ananasem
Przepyszne i soczyste szaszłyki.
Sezon grillowy trwa w pełni !
Składniki :
- 2 pojedyncze filety z kurczaka
- ćwiartka świeżego ananasa
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/2 papryki zielonej
- 3 cebulki
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek
- 3 ząbki czosnku
- pieprz
- sól
- 1 łyżka tymianku
- 2 łyżeczka papryki słodkiej
Przygotowanie :
Do kubeczka wlej oliwę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, wsyp pieprz, sól i paprykę. Wymieszaj wszystko. Kurczaka, paprykę, cebulkę i ananasa pokrój na kawałki (kostkę). Mięso wrzuć do marynaty i pozostaw na 1 godzinę w lodówce. Na patyczkach do szaszłyków nabij po kawałku mięsa, papryka, ananasa i cebulę. Na koniec posmaruj szaszłyki pozostałą marynatą. Grilluj na złocistobrązowy kolor.
Któż nie lubi szaszłyków. :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne, chętnie bym takie szaszłyki zjadła :)
OdpowiedzUsuńtylko ja ananasa nie cierpię
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam
szaszłyk pyszny w każdej postaci :) kochamy lato! :)
OdpowiedzUsuńŚwieży ananas to zupełnie inny smak. Ze świeżym mięso lubię, puszkowego to tylko w sałatkach toleruję.
OdpowiedzUsuńw sobotę będę robiła pierwsze szaszłyki w tym roku :-))))
OdpowiedzUsuń