niedziela, 5 stycznia 2014

Złote pałki z kurczaka pieczone na kiszonej kapuście

Złote pałki z kurczaka 
pieczone na kiszonej kapuście


Składniki :
  • 3 pałki z kurczaka
  • 300g kapusty kiszonej
  • 1 kiełbasa jałowcowa
  • pieprz
  • sól
  • olej
  • 1 duża cebula
  • kminek mielony ( lub w całości)
  • papryka słodka
  • 1 ząbek czosnku
Przygotowanie :

Pałki z kurczaka oczyść i wysusz ręcznikiem papierowym.  Natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i papryką słodką. Włóż do lodówki.

Na rozgrzaną patelnię wlej olej. Wrzuć posiekaną cebulą i podsmaż chwilę. Dodaj pokrojoną kiełbasę i podsmaż co jakiś czas mieszając. Kapustę posiekaj i wrzuć do cebuli i kiełbasy. podsmaż chwilę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i kminkiem. Jeśli kapusta będzie zbyt sucha, dolej trochę wody.

Podsmażoną kapustę przełóż do naczynia żaroodpornego. Na górę ułóż pałki z kurczaka. Włóż do nagrzanego piekarnika na 30 minut w temperaturze 190 stopni, aż pałki będą złote.

  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print