Złote pałki z kurczaka
pieczone na kiszonej kapuście
Składniki :
- 3 pałki z kurczaka
- 300g kapusty kiszonej
- 1 kiełbasa jałowcowa
- pieprz
- sól
- olej
- 1 duża cebula
- kminek mielony ( lub w całości)
- papryka słodka
- 1 ząbek czosnku
Pałki z kurczaka oczyść i wysusz ręcznikiem papierowym. Natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i papryką słodką. Włóż do lodówki.
Na rozgrzaną patelnię wlej olej. Wrzuć posiekaną cebulą i podsmaż chwilę. Dodaj pokrojoną kiełbasę i podsmaż co jakiś czas mieszając. Kapustę posiekaj i wrzuć do cebuli i kiełbasy. podsmaż chwilę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i kminkiem. Jeśli kapusta będzie zbyt sucha, dolej trochę wody.
Podsmażoną kapustę przełóż do naczynia żaroodpornego. Na górę ułóż pałki z kurczaka. Włóż do nagrzanego piekarnika na 30 minut w temperaturze 190 stopni, aż pałki będą złote.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz