środa, 8 stycznia 2014

Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem


 
Składniki: 
  • 2 puszki  tuńczyka w sosie własnym , 
  • 1 puszka kukurydzy, 
  •  3 jajka, 
  • 4 ogórki kiszone, 
  • 2 łyżki majonezu, 
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, 
  • pieprz
Przygotowanie : 
 
Jajka ugotuj, ostudź. Pokrój ogórka i jajka. Do miski wrzucić odsączonego tuńczyka, odsączoną kukurydzę, jajka oraz ogórki. Do wszystkich składników dodaj majonez i jogurt. Dopraw do smaku.

6 komentarzy:

  1. Smakowity przepis! Niestety, nie mogę jeść gotowanych jajek. Czy można zamiast nich dać np. trochę ugotowanego ryżu? Czym najlepiej je zastąpić, żeby smak nie uległ zbyt dużej zmianie?

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja tez nie moge jesc jajek. Np podczas robienia jajecznicy, jajka zastepuje kaszą manną. Smak bardzo podobny.

    OdpowiedzUsuń
  3. Dużo dziś tych sałatek z tuńczykiem ;) Każda inna i na pewno smaczna :)

    OdpowiedzUsuń
  4. najlepsza ja jeszcze dodaje rodzynki sparzone

    OdpowiedzUsuń
  5. O! w takim razie dojdzie mi do zrobienia jeszcze ta sałatka ;p robie tez dziś pierwszy raz kurczaka maślano -ziołowego oczywiście z Twojego przepisu:)

    OdpowiedzUsuń
  6. To jedna z moich ulubionych sałatek. Czasem jeszcze dodaję do niej ryż. Pycha!:)

    OdpowiedzUsuń

Print