Faszerowany udziec z kurczaka
w kremowym sosie pieczarkowym
Składniki :
- 4 szt udźca z kurczaka bez skóry, bez kości,
- 400g pieczarek,
- cebula,
- bulion warzywny,
- 130g serka topionego śmietankowego,
- 2 łyżki śmietany,
- sól,
- pieprz,
- świeży tymianek,
- 1 łyżka masła.
Przygotowanie
:
Na rozgrzaną patelnię z dodatkiem masła wrzuć pokrojone pieczarki i cebulę. Smaż co jakiś czas
mieszając. Dodaj serek topiony i połącz składniki. Mięso opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Rozłóż i posmaruj farszem. Zwiń w roladkę i zwiąż sznurkiem spożywczym lub przebij wykałaczką. Do pozostałego farszu z pieczarek i serka wlej bulion. Dopraw solą i
pieprzem. Wlej śmietanę i wrzuć tymianek. Sos przelej do formy. Na górę ułóż wcześniej przygotowane roladki z udźca. Włóż do nagrzanego piekarnika na 20-25 minut w temperaturze 190 stopni.
pyszności, przyłączyłabym się do takiej uczty:)
OdpowiedzUsuńszkoda, że nie ma zdjęcia jak wyglądają po przekrojeniu :(
OdpowiedzUsuń