Kotlet de volaille
z masłem pietruszkowym
Składniki :
- 3 pojedyncze filety z kurczaka
- natka pietruszki
- 100g masła
- sól
- pieprz ( u mnie pieprz cytrynowy )
- bułka tarta
- olej do głębokiego smażenia
- 2 jajka
- 4 łyżki mąki
Natkę pietruszki posiekaj drobno i dodaj do masła. Połącz składniki. Mięso oczyść i osusz ręcznikiem papierowym. Przetnij na pół nie docinając do końca. Przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij. Filety posyp solą i pieprzem. Na każdym filecie ułóż pietruszkowe masło i zwiń w roladkę. Mięso obtocz w mące, następnie w rozbełtamy jajku a na koniec w bułce tartej. Olej mocno rozgrzej. Smaż w głębokim oleju.
Pychota, aż się nie mogę doczekać obiadu :)
OdpowiedzUsuńPyszne, proste i dosłownie z paru składników przygotowane :)
UsuńŚwietny blog i piękne zdjęcia! Mogłabyś napisać jakiego sprzętu używasz, jaki obiektyw? Z góry dziękuję. Pozdrawiam, Monika
OdpowiedzUsuńDziękuje za miłe słowa :)
UsuńZdjęcia robie aparatem nikon d3100 z obiektywem 35mm 1.8f
Pozdrawiam ciepło, Ewelina
Z pewnością było bardzo pyszne :)
OdpowiedzUsuńklasyczny devolay, mniam zdjęcia!
OdpowiedzUsuńWitam! Piekny blog :) zrobiłam właśnie devolaye i je zamroziłam kazdy w oddzielnym woreczku ;) mam pytanie czy odmrazac je czy smazyc zamrozone? pozdrawiam
OdpowiedzUsuń