poniedziałek, 6 stycznia 2014

Kotlet de volaille z masłem pietruszkowym

Kotlet de volaille 
z masłem pietruszkowym



Składniki :
  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
  • natka pietruszki
  • 100g masła
  • sól
  • pieprz ( u mnie pieprz cytrynowy )
  • bułka tarta
  • olej do głębokiego smażenia
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki
Przygotowanie :

Natkę pietruszki posiekaj drobno i dodaj do masła. Połącz składniki. Mięso oczyść i osusz ręcznikiem papierowym.  Przetnij na pół nie docinając do końca. Przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij. Filety posyp solą i pieprzem. Na każdym filecie ułóż pietruszkowe masło i zwiń w roladkę. Mięso obtocz w mące, następnie w rozbełtamy jajku a na koniec w bułce tartej. Olej mocno rozgrzej. Smaż w głębokim oleju.




7 komentarzy:

  1. Pychota, aż się nie mogę doczekać obiadu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pyszne, proste i dosłownie z paru składników przygotowane :)

      Usuń
  2. Świetny blog i piękne zdjęcia! Mogłabyś napisać jakiego sprzętu używasz, jaki obiektyw? Z góry dziękuję. Pozdrawiam, Monika

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje za miłe słowa :)

      Zdjęcia robie aparatem nikon d3100 z obiektywem 35mm 1.8f

      Pozdrawiam ciepło, Ewelina

      Usuń
  3. Z pewnością było bardzo pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. klasyczny devolay, mniam zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń
  5. Witam! Piekny blog :) zrobiłam właśnie devolaye i je zamroziłam kazdy w oddzielnym woreczku ;) mam pytanie czy odmrazac je czy smazyc zamrozone? pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Print