Gulasz wołowy
z bakłażanem i morelami
Składniki :
- 500g wołowiny
- 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie
- 50g suszonych moreli
- sól
- pieprz
- 1 bakłażan
- 1 cebula
- bulion
- 1 łyżka mąki
- olej
Mięso potnij na mniejsze kawałki i oprósz mąką. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę. Dodaj pokrojone mięso. Smaż parę minut co jakiś czas mieszając. Wlej pomidory, bulion. Wrzuć pokrojonego bakłażana oraz morele. Duś na wolnym ogniu około godziny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Wygląda świetnie. Lubię takie sycące dania. ;)
OdpowiedzUsuńale to się pięknie prezentuje!
OdpowiedzUsuńChociaz nie lubie takich połączeń to przyznaje wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszelkie gulasze, więc ten też by mi smakował, zwłaszcza, że zapowiada się oryginalnie.
OdpowiedzUsuń