wtorek, 7 stycznia 2014

Gulasz wołowy z bakłażanem i morelami

Gulasz wołowy 
z bakłażanem i morelami


Składniki :
  • 500g wołowiny
  • 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie
  • 50g suszonych moreli
  • sól
  • pieprz
  • 1 bakłażan
  • 1 cebula
  • bulion
  • 1 łyżka mąki
  • olej
 Przygotowanie :

Mięso potnij na mniejsze kawałki i oprósz mąką. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę.  Dodaj pokrojone mięso. Smaż parę minut co jakiś czas mieszając. Wlej pomidory, bulion. Wrzuć pokrojonego bakłażana oraz morele. Duś na wolnym ogniu około godziny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.


4 komentarze:

  1. Wygląda świetnie. Lubię takie sycące dania. ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Chociaz nie lubie takich połączeń to przyznaje wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam wszelkie gulasze, więc ten też by mi smakował, zwłaszcza, że zapowiada się oryginalnie.

    OdpowiedzUsuń

Print