Rybne pulpeciki
Składniki :
- 400g świeżego fileta z mintaja
- 4-5 szt ziemniaków
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- suszony szczypiorek
- 1 jajko
- natka zielonej pietruszki
- bułka tarta
- olej
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Rybę opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Posyp solą i pieprzem i ugotuj na parze. Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Rybę obierz ze skóry i starannie wyciągnij ości. Rozdziel mintaja na mniejsze kawałki w palcach. Wrzuć do ziemniaków, wbij jajko. Dokładnie połącz składniki. Wsyp sól, pieprz, szczypiorek i paprykę. Uformuj w dłoniach pulpeciki i obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
Poproszę na obiadek
OdpowiedzUsuńwyglądają świetnie:)
OdpowiedzUsuńczy wyjdą z mrożonych filetów? Super blog .pozdrawiam Ania
OdpowiedzUsuńWitam ciepło. Oczywiście ze pupleciki wyjda z mrozonych filetow. Wystarczy je rozmrozic i ugotować na parze lub przygotować w foli i upiec w piekarniku. Pozdrawiam. Ewelina
UsuńWitam ciepło. Oczywiście ze pupleciki wyjda z mrozonych filetow. Wystarczy je rozmrozic i ugotować na parze lub przygotować w foli i upiec w piekarniku. Pozdrawiam. Ewelina
UsuńDziękuję
UsuńMusiały być pyszne :)
OdpowiedzUsuńNa pewno są smaczne! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń