poniedziałek, 20 stycznia 2014

Rybne pulpeciki

Rybne pulpeciki


Składniki :
  • 400g świeżego fileta z mintaja
  • 4-5 szt ziemniaków
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki 
  • suszony szczypiorek
  • 1 jajko
  • natka zielonej pietruszki
  • bułka tarta
  • olej
Przygotowanie :

Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Rybę opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Posyp solą i pieprzem i ugotuj na parze. Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Rybę obierz ze skóry i starannie wyciągnij ości. Rozdziel mintaja na mniejsze kawałki w palcach. Wrzuć do ziemniaków, wbij jajko.  Dokładnie połącz składniki. Wsyp sól, pieprz, szczypiorek i paprykę. Uformuj w dłoniach pulpeciki i obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.


8 komentarzy:

  1. czy wyjdą z mrożonych filetów? Super blog .pozdrawiam Ania

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam ciepło. Oczywiście ze pupleciki wyjda z mrozonych filetow. Wystarczy je rozmrozic i ugotować na parze lub przygotować w foli i upiec w piekarniku. Pozdrawiam. Ewelina

      Usuń
    2. Witam ciepło. Oczywiście ze pupleciki wyjda z mrozonych filetow. Wystarczy je rozmrozic i ugotować na parze lub przygotować w foli i upiec w piekarniku. Pozdrawiam. Ewelina

      Usuń
    3. Dziękuję

      Usuń

Print