Kotleciki z kaszy jaglanej
Składniki :
- 200g kaszy jaglanej
- 1 cebula
- świeży koperek
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- bułka tarta
- olej do smażenia
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Ugotowaną i ostudzoną kaszę odsyp połowę i zmiksuj. Zblendowaną kaszę dodaj do wcześniej przygotowanej oraz wsyp czosnek, cebulę oraz posiekany koperek. Dokładnie połącz składniki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj niewielkie kotleciki. Każdy obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na zloty kolor.
przymierzam się już do tych kotlecików od dawna. muszę się w końcu zmobilizować bo wyglądają cudnie :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńfajne, muszę koniecznie zrobić. Chodzi za mną kasza jaglana, ale ciagle boję się zacząć ją przyrządzać :)
OdpowiedzUsuńZ chęcią bym spróbowała :>
OdpowiedzUsuńBardzo mnie kuszą, zostało mi troszke kaszy z dzisiejszego obiadku wiec chetnie sprobuję:)
OdpowiedzUsuńzdrowie na talerzu!
OdpowiedzUsuńWczoraj gościły na naszym stole, synek się nimi zajadał:) Bardzo smaczne! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńpyszne :) robię je dzisiaj drugi raz
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Zachęcam do dodania zdjęcia nf fb Anyżkowo :)
UsuńPozdrawiam ciepło i smacznego