piątek, 3 stycznia 2014

Kotleciki z kaszy jaglanej

Kotleciki z kaszy jaglanej 


Składniki :

  • 200g kaszy jaglanej
  • 1 cebula
  • świeży koperek
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
Przygotowanie :

Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Ugotowaną i ostudzoną kaszę odsyp połowę i zmiksuj. Zblendowaną kaszę dodaj do wcześniej przygotowanej oraz wsyp czosnek, cebulę oraz posiekany koperek. Dokładnie połącz składniki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj niewielkie kotleciki. Każdy obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na zloty kolor. 


9 komentarzy:

  1. przymierzam się już do tych kotlecików od dawna. muszę się w końcu zmobilizować bo wyglądają cudnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. fajne, muszę koniecznie zrobić. Chodzi za mną kasza jaglana, ale ciagle boję się zacząć ją przyrządzać :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Z chęcią bym spróbowała :>

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo mnie kuszą, zostało mi troszke kaszy z dzisiejszego obiadku wiec chetnie sprobuję:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wczoraj gościły na naszym stole, synek się nimi zajadał:) Bardzo smaczne! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. pyszne :) robię je dzisiaj drugi raz
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zachęcam do dodania zdjęcia nf fb Anyżkowo :)

      Pozdrawiam ciepło i smacznego

      Usuń

Print