Faszerowane udka
z papryką i serem brie
Szybkie i proste danie.
Możesz przygotować na grillu, w piekarniku lub na patelni.
Składniki :
- 4 szt udźca z kurczaka bez kości
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/2 papryki zielonej
- 100g sera brie
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka chilli
- 1 łyżka sosu słodkiego z chilli
- 1/4 szklanki olej
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 ząbki czosnku
Mięso opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Do miski wlej olej, sok z cytryny, sos chilli oraz wsyp pieprz, sól i chilli. Przeciśnięty czosnek przez praskę dodaj do marynaty. Wymieszaj składniki. Mięso włóż do marynaty na 2-3 godziny. Papryki, cebulę oraz ser pokrój na paski. Mięso połóż na desce, połóż na każdym ser, paprykę oraz cebulę. Zepnij wykałaczką. Mięso smaż na rozgrzanej patelni z każdej strony.
Mięso możesz usmażyć na grillu lub upiec w piekarniku.
w jakiej temperaturze i jak dlugo piec w piekarniku?
OdpowiedzUsuń20-25 minut w temperaturze 180-190 stopni.
UsuńWszystko zależy od wielkości udźców. Życzę smacznego :)
dziekuje :) moze niedlugo wyprobuje :)
OdpowiedzUsuńOh, this looks so tasty! loved your blog!!
OdpowiedzUsuń