wtorek, 4 czerwca 2013

Faszerowane udka z papryką i serem brie

Faszerowane udka
 z papryką i serem brie

Szybkie i proste danie.
Możesz przygotować na grillu, w piekarniku lub na patelni.

Składniki :
  • 4 szt udźca z kurczaka bez kości
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki zielonej
  • 100g sera brie
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka chilli
  • 1 łyżka sosu słodkiego z chilli
  • 1/4 szklanki olej
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku 
Przygotowanie :

Mięso opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Do miski wlej olej, sok z cytryny, sos chilli oraz wsyp pieprz, sól i chilli. Przeciśnięty czosnek przez praskę dodaj do marynaty. Wymieszaj składniki. Mięso włóż do marynaty na 2-3 godziny. Papryki, cebulę oraz ser pokrój na paski. Mięso połóż na desce, połóż na każdym ser, paprykę oraz cebulę. Zepnij wykałaczką. Mięso smaż na rozgrzanej patelni z każdej strony. 

Mięso możesz usmażyć na grillu lub upiec w piekarniku.

4 komentarze:

  1. w jakiej temperaturze i jak dlugo piec w piekarniku?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 20-25 minut w temperaturze 180-190 stopni.
      Wszystko zależy od wielkości udźców. Życzę smacznego :)

      Usuń
  2. dziekuje :) moze niedlugo wyprobuje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oh, this looks so tasty! loved your blog!!

    OdpowiedzUsuń

Print