Schabowy nadziewany
pieczarkami i serem
Bardzo lubię połączenie pieczarek i żółtego sera.
W mięciutkich kotletach jest idealne.
Składniki :
- 300g pieczarek
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 100g żółtego sera
- 5-6 plastrów schabu bez kości
- sól
- pieprz
- bułka tarta
- jajko
- olej do smażenia
Pieczarki i cebulę oczyść, drobno pokrój. Podsmaż na rozgrzanej patelni z masłem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Schab rozbij. Na środku ułóż przesmażone pieczarki i kawałek żółtego sera. Złóż na pół i zepnij wykałaczką. Obtocz w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor z każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz