środa, 5 czerwca 2013

Schabowy nadziewany pieczarkami i serem

Schabowy nadziewany 
pieczarkami i serem

  Bardzo lubię połączenie pieczarek i żółtego sera.
W mięciutkich kotletach jest idealne.
Składniki :
  • 300g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 100g żółtego sera
  • 5-6 plastrów schabu bez kości
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • jajko
  • olej do smażenia
 Przygotowanie :

Pieczarki i cebulę oczyść, drobno pokrój. Podsmaż na rozgrzanej patelni z masłem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.  Schab rozbij. Na środku ułóż przesmażone pieczarki i kawałek żółtego sera. Złóż na pół i zepnij wykałaczką. Obtocz w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor z każdej strony.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print