środa, 12 czerwca 2013

Delikatne naleśniki z mascarpone i truskawkami

Delikatne naleśniki 
z mascarpone i truskawkami

Cienkie i delikatne ciasto.
Pyszne mascarpone wymieszane z musem truskawkowym jest idealne.

Składniki :
  • 1 1/5 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 2 szklanki mleka
  • klarowane masło, do smażenia
  • 120g serka mascarpone
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 100g truskawek
 Przygotowanie :

 Roztrzep jajka w mleku. Dodaj mąkę i zmiksuj wszystko na gładką masę. Smaż na patelni posmarowanej tłuszczem cienkie naleśniki. 

Truskawki obierz z szypułek. Zmiksuj z cukrem pudrem na mus. Dodaj mascarpone i połącz składniki.

Każdego naleśnika cienko posmaruj serkiem z truskawkami.  

3 komentarze:

  1. o właśnie takie najlepsze:) Mascarpone...ulubione:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jaka woda?(Roztrzep jajka...) W składnikach nie ma nic o wodzie.

    OdpowiedzUsuń

Print