czwartek, 27 czerwca 2013

Filety w cieście

Filety w cieście

Pyszna odmiana tradycyjnych schabowych.
Ciasto bardzo aromatyczne dzięki świeżym ziołom.

Składniki :
  •  3 pojedyncze filety z kurczaka
  • 1 szklanka mąki
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka
  • garść świeżego tymianku
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • olej do smażenia
Przygotowanie :

Fileta oczyść i  opłucz.  Osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na mniejsze kawałki. Do miski wlej mleko, wbij jajko oraz wsyp mąkę, przyprawy i posiekany tymianek. Dokładnie połącz składniki. Mięso włóż do ciasta, dokładnie obtocz. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor. 

5 komentarzy:

  1. tez takie robię:) mój łasuch bardziej je lubię od standardowych kotletów w panierce:)

    OdpowiedzUsuń
  2. wyglądają bardzo apetycznie. ogólnie jem bardzo mało mięsa i często wcale mnie dania mięsne nie przekonują, ale Twoje - oj, zjadłabym z chęcią! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Rzeczywiście aromatyczne! I choć uwielbiam zwykłe w panierce, to takie również muszą być pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  4. robiłam pierwszy raz i super polecam

    OdpowiedzUsuń

Print