Drobiowe szaszłyki
Bardzo soczyste szaszłyki w kurczaka dzięki marynacie z cytryny.
Możesz je przygotować na patelni grillowej lub grillu.
Składniki :
- 2 pojedyncze filety z kurczaka
- wyciśnięty sok z 2 cytryn
- 1 garść świeżego oregano
- 1/4 szklanki oliwy
- sól
- pieprz
Filety z kurczaka opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Potnij na długie paski. Do miski wlej oliwę, sok z cytryny, posiekane oregano oraz sól i pieprz. Pocięte mięso włóż do miski i dokładnie posmaruj filet marynatą. Włóż do lodówki na 2-3 godziny. Paski fileta nabij na patyczki od szaszłyków i grilluj z dwóch stron.
Patyczki namocz wcześniej w wodzie co zapobiegnie przypalaniu.
Uh this looks so good
OdpowiedzUsuń;) swietnie wygladaja
OdpowiedzUsuńSwietne zdjecie! Po kapieli w takiej marynacie miesko musi smakowac wybornie.
OdpowiedzUsuńPodziwiam jak pięknie fotografuje Pani jedzenie :)
OdpowiedzUsuńA szaszłyki pierwsza klasa. Aż nabrałam na nie ochoty :)
Dziękuje za miłe słowa :)
UsuńZachęcam do wypróbowania !
Smakowite zdjęcie :)
OdpowiedzUsuńSwietnie wygladaja!:) Piekne zdjecie:)
OdpowiedzUsuń