niedziela, 9 czerwca 2013

Dorsz w cieście piwnym

Dorsz w cieście piwnym

  Przepyszny dorsz w złotej panierce.

Składniki : 
  • 400g-500g filetów z dorsza
  • 2 jajka
  • 1 szklanka piwa
  • 1 1/4 szklanki mąki
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
 Przygotowanie :
 
Do miski wlej piwo, wbij jajka i wsyp mąkę. Dokładnie zmiksuj składniki.Dorsza opłukaj i pokrój na mniejsze kawałki. Oprósz solą, pieprzem, papryką i gałką muszkatołową. Filety obtaczaj w cieście i smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

5 komentarzy:

  1. och, jak ja lubię takie smaki!

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapisuję do zrobienia,na pewno pyszne.Uwielbiam Twoje zdjęcia,są takie smaczne i sugestywne,że zawsze mam chęć zjeść ekran!

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm cóż za szaleństwo :) Pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super! Wygląda bardzo apetycznie! Z chęcią zjadłabym taką rybkę :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Print