poniedziałek, 17 czerwca 2013

Ciasto bananowe z musli

Ciasto bananowe z musli

 Ciasto bananowe to super rozwiązanie na drugie śniadanie.
I nie tylko - można  zabrać go ze sobą do pracy czy też na piknik.
Wypełnione płatkami fitella zawierającymi błonnik - są pełnowartościowym posiłkiem.
A co najważniejsze szybko, zdrowo i pysznie !
 
 
Składniki  (forma 28cm x 17cm) :
  • 3 banany
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  •  2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 100g miękkiego masła
  • 1 jajko
  • 3/4 szklanki maślanki ( w temperaturze pokojowej)
  • 2 opakowania musli Fitella - ananas, żurawina, aloes.
Przygotowanie : 

Banany zmiksuj za pomocą blendera. Do miski wrzuć wszystkie składniki wraz z puree z banana i zmiksuj całość. Wsyp płatki fitella i delikatnie połącz składniki. Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 30-35 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni. Ciasto ostudź.



6 komentarzy:

  1. Kolejna wersja bananowego ciasta, którą będę robić, jest zdecydowanie mniej dietetyczna, ale tę już zapisuję do kolejki!

    OdpowiedzUsuń
  2. obowiązkowo zapisuje do zrobienia!

    OdpowiedzUsuń
  3. To takie śniadanie można by jeść codziennie bez wyrzutów sumienia. :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Pucha, ale mi wystarczyło 25 min w piekarniku ;))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wszytsko zależy od piekarnika :)

      Cieszę się że smakowało !

      Usuń

Print