czwartek, 7 marca 2013

Roladki wieprzowe ze śliwką

Roladki wieprzowe ze śliwką

Bardzo proste do wykonania a zarazem wyglądają bardzo elegancko.
Świetnie nadają się na świąteczny, uroczysty obiad.

Składniki :

  • 6 kotletów wieprzowych bez kości
  • 6 plastrów boczku surowego
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • 100g śliwek suszonych
  • olej do smażenia
  • bulion
  • 1 łyżka śmietany

Przygotowanie :

Mięso lekko rozbij. Posyp solą, pieprzem i majerankiem.  Ułóż śliwki, zawiń roladkę i obtocz boczkiem. Zepnij wykałaczką. Na patelni rozgrzej olej i smaż roladki z każdej strony. Zalej bulionem i duś około 15 minut. Do sosu dodaj śmietanę i dopraw do smaku solą i pieprzem.




  • 400 g cienko pokrojonych kotletów wieprzowych
  • pieprz
  • 450 g małych śliwek
  • 12 plastrów bekonu
  • gałązka rozmarynu
  • 2-3 łyżki oleju
  • łyżeczka bulionu instant


  • Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/miesa/news-roladki-wieprzowe-ze-sliwkami-i-puree-selerowo-ziemniaczanym,nId,630375#commentsZoneList?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
  • 400 g cienko pokrojonych kotletów wieprzowych
  • pieprz
  • 450 g małych śliwek
  • 12 plastrów bekonu
  • gałązka rozmarynu
  • 2-3 łyżki oleju
  • łyżeczka bulionu instant


  • Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/miesa/news-roladki-wieprzowe-ze-sliwkami-i-puree-selerowo-ziemniaczanym,nId,630375#commentsZoneList?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
  • 400 g cienko pokrojonych kotletów wieprzowych
  • pieprz
  • 450 g małych śliwek
  • 12 plastrów bekonu
  • gałązka rozmarynu
  • 2-3 łyżki oleju
  • łyżeczka bulionu instant


  • Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/miesa/news-roladki-wieprzowe-ze-sliwkami-i-puree-selerowo-ziemniaczanym,nId,630375#commentsZoneList?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox

    5 komentarzy:

    1. Wyglądaja pysznie. Lubię takie proste i eleganckie dania:)

      OdpowiedzUsuń
    2. pięknie wyglądają, od razu się człowiek głodny robi:)

      OdpowiedzUsuń
    3. Piękne:) Reczywiście od razu chciałoby się je zjeść !

      OdpowiedzUsuń
    4. Mmm... Jestem w niebie :)

      OdpowiedzUsuń

    Print