Roladki wieprzowe ze śliwką
Bardzo proste do wykonania a zarazem wyglądają bardzo elegancko.
Świetnie nadają się na świąteczny, uroczysty obiad.
Składniki :
- 6 kotletów wieprzowych bez kości
- 6 plastrów boczku surowego
- sól
- pieprz
- majeranek
- 100g śliwek suszonych
- olej do smażenia
- bulion
- 1 łyżka śmietany
Przygotowanie :
Mięso lekko rozbij. Posyp solą, pieprzem i majerankiem. Ułóż śliwki, zawiń roladkę i obtocz boczkiem. Zepnij wykałaczką. Na patelni rozgrzej olej i smaż roladki z każdej strony. Zalej bulionem i duś około 15 minut. Do sosu dodaj śmietanę i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/miesa/news-roladki-wieprzowe-ze-sliwkami-i-puree-selerowo-ziemniaczanym,nId,630375#commentsZoneList?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/miesa/news-roladki-wieprzowe-ze-sliwkami-i-puree-selerowo-ziemniaczanym,nId,630375#commentsZoneList?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/miesa/news-roladki-wieprzowe-ze-sliwkami-i-puree-selerowo-ziemniaczanym,nId,630375#commentsZoneList?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Wyglądaja pysznie. Lubię takie proste i eleganckie dania:)
OdpowiedzUsuńpięknie wyglądają, od razu się człowiek głodny robi:)
OdpowiedzUsuńPiękne:) Reczywiście od razu chciałoby się je zjeść !
OdpowiedzUsuńMmm... Jestem w niebie :)
OdpowiedzUsuńBolgocze mi brzuszek po śliweczkach
OdpowiedzUsuń