Marmurkowe jajka
Na święta Wielkanocne jajka farbujemy w cebuli.
Moja mama do koszyczka naciera je masłem żeby błyszczały.
Ale na stół jak najbardziej mogą być popękane.
Składniki :
- 4 jajka
- łupinki cebuli
Na dno rondelka włóż łupki cebuli. Na to ułóż jajka i przykryj pozostałymi łupkami z cebuli. Zalej wodą i gotuj aż jajka będą ciemnobrązowe. Ostudź całość. Jajka lekko rozbij i zalej wywarem z cebuli. ostaw do lodówki na całą noc.
Robiłam i faktycznie wychodzą marmurkowe:)
OdpowiedzUsuńA inny kolor to z buraków- fioletowo-czerwony tez fajny
UsuńMoje ulubione jajka wielkanocne. :) A patentu z nacieraniem masłem nie znałam!
OdpowiedzUsuńwyglądają fantastycznie :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie się prezentują.
OdpowiedzUsuńPiękne! Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńfajnie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńŚliczne!
OdpowiedzUsuńbardzo ładne zdjęcie:)
OdpowiedzUsuńWouw!!! ils sont magnifiques, bravo!
OdpowiedzUsuńBjs
piękne!Naprawdę pięknie ozdobią wielkanocny stół!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe :-)
OdpowiedzUsuńPięknie wyszły.
OdpowiedzUsuńświetnie wyglądają.
OdpowiedzUsuńBardzo efektowne! :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńCześć, chciałabym ten przepis wykorzystać w moim blogowym przeglądzie ciekawych przepisów (link do Twojego przepisu, u mnie w blogu tytuł przepisu i zdjęcie z Twojego bloga). Czy to jest dla Ciebie OK?
OdpowiedzUsuńWitam serdecznie,
UsuńOczywiście że się zgadzam :)
Super, dzięki :)
Usuńa tu link do przeglądu: http://bit.ly/1oQ4BUj
Usuń