wtorek, 5 marca 2013

Pieczone paróweczki z pomidorami

Pieczone paróweczki z pomidorami 

 Bardzo szybkie do przygotowania dania.
Na śniadanie lub kolację.
Składniki :
  • 6 parówek
  • ok 10 plasterków boczku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie
  • 1 cebula
  • pieprz
  • sól
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie :

Na patelni rozgrzej olej i wrzuć pokrojoną cebulę. Podsmaż chwilę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną paprykę i pomidory. Duś parę minut. Dopraw solą i pieprzem. Parówki przetnij na pól i owiń boczkiem. Pomidory z papryką przełóż do naczynia. Na górę ułóż parówki i piecz 15 minut w temperaturze 200 stopni.



10 komentarzy:

  1. Rewelacja! Dzieci kochają parówki, a ja mam już dość klasycznych na ciepło. Pożyczam na jutrzejsze śniadanie

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie! Sama bym z chęcią takie zjadła. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. świetny pomysł, dzisiaj zagoszczą na kolację:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kiedyś jadłam takie paróweczki na potęgę:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Szybkie i tanie danie dla głodnych imprezowiczów

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetny pomysł, cudownie podane :)

    OdpowiedzUsuń
  7. urocze :) dziękujemy za zdjęcie!

    OdpowiedzUsuń
  8. Mniam! :) Choć tak wiesza się psy na parówkach, ciekawie podane są naprawdę fajną przekąską ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.l

    OdpowiedzUsuń
  9. ooo, to danie idealne smakowo dla mojego męża :)

    OdpowiedzUsuń

Print