Jajka faszerowane pieczarkami
Za niedługo święta...
Czas odświeżyć przepisy na tą szczególną okazję.
Jajka faszerowane pieczarkami to chyba najbardziej popularna przekąska.
Składniki :
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 4-5 średnich pieczarek
- 1 płaska łyżka masła
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
- papryka słodka
Pieczarki oczyść i pokrój w drobną kostkę. Na rozgrzanej patelni roztop masło i pieczarki. Podsmaż całość. Jajka przekrój na pół i żółtka przełóż do miseczki. Dodaj pieczarki, majonez, sól, pieprz i paprykę. Widelcem dokładnie wymieszaj składniki. Przygotowaną pastę ułóż na przekrojonych jajkach.
Też niedawno robiłam jajka z pieczarkami, ale jeszcze nie zdążyłam zamieścić wpisu. Piękne zdjęcie!
OdpowiedzUsuńWspaniałe. Też takie planuję robić;)
OdpowiedzUsuńmmm pyszności :-) uwielbiam faszerowane jajka :-)
OdpowiedzUsuńRobię podobnie i są rewelacyjne.
OdpowiedzUsuńmoja ulubiona wersja jajek:)
OdpowiedzUsuńPiękna ,wiosenna propozycja :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam faszerowane jajeczka :)
OdpowiedzUsuń