Kotleciki z łososia
Pyszne kotleciki dla małych niejadków.
Składniki
:
- 400g świeżego fileta z łososia,
- cebulka zielona,
- 2 jajka,
- pieprz,
- sól,
- olej do smażenia,
- 2 łyżki mąki,
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej.
Przygotowanie
:
Rybę opłukaj i drobno posiekaj. Cebulkę drobno pokrój. Wszystko wrzuć do miski. Wbij
żółtka, dodaj sól, pieprz i mąkę. Wszystko wymieszaj. Białka ubij na
szykowną pianę i dodaj do ,łosisia. Całość delikatnie połącz. W dłoniach
uformuj kotleciki i połóż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Smaż
na złoty kolor z dwóch stron.
Z takiej porcji ile kotlecików wychodzi?
OdpowiedzUsuńU mnie też ostatnio były :) dodawałam jeszcze ziemniaków do nich. W takich kotletach można świetnie przemycić rybę niejadkowi.
OdpowiedzUsuńKotlecik jak marzenie...też muszę takie zrobić:)
OdpowiedzUsuńPycha pomysł :) Bardzo mi się podoba taka propozycja podania łososia :)
OdpowiedzUsuńłosoś, mmmmm, jem w każdej postaci :)
OdpowiedzUsuń