piątek, 11 stycznia 2013

Rolady z mięsem mielonym

Rolady z mięsem mielonym

Uwielbiam dania które "robią" się same.
Nie trzeba poświęcać zbyt dużo czasu na przygotowanie.
Zawsze masz pewność że obiad będzie smakował wszystkim domownikom.

Składniki rolady : 6 plastrów wołowiny, 200g mięsa mielonego, 1 duża cebula, papryka czerwona, 3 ogórki kiszone, musztarda, sól, pieprz, olej do smażenia, bulion.

Przygotowanie rolady : Mięso umyj i za pomocą tłuczka rozbij. Każdy plaster posmaruj musztardą i oprósz pieprzem. Mięso mielone wrzuć do miski, dodaj pokrojonego ogórka, paprykę i cebulę. Dopraw solą i pieprzem. Farsz ułóż na plastrze mięsa. Zawiń i zepnij za pomocą wykałaczki lub obwiąż sznurkiem spożywczym. Na patelni rozgrzej olej i smaż rolady z każdej strony. Gdy już zbrązowieją zalej bulionem i duś pod przykryciem do miękkości. Dodaj śmietanę i dopraw do smaku solą i pieprzem.
 
 
 

3 komentarze:

  1. Mniam... super wygladaja:) To sie nazywa obiadek:)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam rolady,tez robię je na różne sposoby.do tego kluski śląskie,sos-obiad idealny

    OdpowiedzUsuń
  3. Rolady według tego przepisu wyszły rewelacyjnie! Właśnie takie smaki mają szansę na wygraną w naszym konkursie kulinarnym. Wystarczy, że dodasz do wpisu grafikę konkursową i kilka zdań od siebie (info dostępne na stronie https://e-turysta.net/konkurs-kulinarny/), a będziesz mogła wygrać chociażby aparat cyfrowy i promocję na Smaker.pl. Pozdrawiam i powodzenia! :)

    OdpowiedzUsuń

Print