Kapuśniak z kapusty kiszonej
Zupa w sam raz na zimną porę.
Rozgrzewająca i bardzo sycąca.
Rozgrzewająca i bardzo sycąca.
Składniki: 30dag kiszonej kapusty, 30-40 dag żeberek, włoszczyzna, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, kminek, pieprz, sól, 2-3 ziemniaki
Przygotowanie : Włoszczyznę
umyć, obrać i zalać wodą. Włożyć żeberko , dodać liść laurowy oraz
ziele angielskie i gotować. W osobnym naczyniu ugotować pokrojoną
kapustę z niewielką ilością wody, przecedzić. Z miękkich żeberek usunąć
kości, mięso i włoszczyznę pokroić i połączyć z kapusta oraz wywarem.
Wrzucić ziemniaki. Gotować 20 min. Doprawić do smaku, pieprzem , solą
oraz kminkiem.
Hummmmm... sa l'air bien délicieux, je mangerais bien un petit plat!
OdpowiedzUsuńBisous
Uwielbiam! :)
OdpowiedzUsuń