środa, 23 stycznia 2013

Kapuśniak z kapusty kiszonej

Kapuśniak z kapusty kiszonej 

Zupa w sam raz na zimną porę.
Rozgrzewająca i bardzo sycąca. 

Składniki: 30dag kiszonej kapusty, 30-40 dag żeberek, włoszczyzna, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, kminek, pieprz, sól, 2-3 ziemniaki
Przygotowanie : Włoszczyznę umyć, obrać i zalać wodą. Włożyć żeberko , dodać liść laurowy oraz ziele angielskie i gotować. W osobnym naczyniu ugotować pokrojoną kapustę z niewielką ilością wody,  przecedzić. Z miękkich żeberek usunąć kości, mięso i włoszczyznę pokroić i połączyć z kapusta oraz wywarem. Wrzucić ziemniaki. Gotować 20 min. Doprawić do smaku, pieprzem , solą oraz kminkiem. 

2 komentarze:

  1. Hummmmm... sa l'air bien délicieux, je mangerais bien un petit plat!

    Bisous

    OdpowiedzUsuń

Print