Domowe wafle z masą krówkową
Domowe wafelki z masą kajmakową idealne na podwieczorek.
Dzieci je uwielbiają.
Możesz je przygotować z dowolną masą.
Składniki : 2 puszki masy kajmakowej, 200g miękkie masła, opakowanie wafli tortowych.
Przygotowanie : Masło utrzyj ma puszystą masę. Nie przerywając miksowania partiami dodawaj masę kajmakową. Posmaruj wafle masą kładąc na niego kolejnego. Całość włóż do lodówki na minimum 2 godziny. Pokrój na mniejsze części.
Cudowne :)
OdpowiedzUsuńładne:) tez takie robię na szybką słodką przekąskę:)
OdpowiedzUsuńMuszę je mieć na swoim stole :)
OdpowiedzUsuńŁadne i apetyczne wafelki:)
OdpowiedzUsuńBardzo je lubię :) Dawno ich nie jadłam, za to jak byłam dzieckiem często - z masą kakaową! :)
OdpowiedzUsuńWafle to smak z dzieciństwa, jak chodziłam do babci, to zawsze je miała. Teraz nawet jak robie je sama w domu to nie smakują tak samo
OdpowiedzUsuń