sobota, 26 stycznia 2013

Domowe wafle z masą krówkową

Domowe wafle z masą krówkową

Domowe wafelki z masą kajmakową idealne na podwieczorek.
Dzieci je uwielbiają.
Możesz je przygotować z dowolną masą.

Składniki : 2 puszki masy kajmakowej, 200g miękkie masła, opakowanie wafli tortowych.

Przygotowanie : Masło utrzyj ma puszystą masę. Nie przerywając miksowania partiami dodawaj masę kajmakową. Posmaruj wafle masą kładąc na niego kolejnego. Całość włóż do lodówki na minimum 2 godziny. Pokrój na mniejsze części.


6 komentarzy:

  1. ładne:) tez takie robię na szybką słodką przekąskę:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę je mieć na swoim stole :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ładne i apetyczne wafelki:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo je lubię :) Dawno ich nie jadłam, za to jak byłam dzieckiem często - z masą kakaową! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wafle to smak z dzieciństwa, jak chodziłam do babci, to zawsze je miała. Teraz nawet jak robie je sama w domu to nie smakują tak samo

    OdpowiedzUsuń

Print