środa, 5 grudnia 2012

Schab po chłopsku

Schab po chłopsku 

 Propozycja dla prawdziwych mężczyzn.
Konkretny i porządny obiad. 

Składniki : 6 kotletów wieprzowych bez kości, 100g boczku wędzonego, 1 cebula, 1 czerwona papryka, 4 pieczarki, 2 pomidory, 2 łyżki śmietany, sól, pieprz, olej, bulion.

Przygotowanie : Schab oczyść i osusz ręcznikiem papierowym. Lekko rozbij tłuczkiem i oprósz solą i pieprzem. Smaż na patelni z odrobiną oleju z dwóch stron. Mięso ściągnij z patelni. Cebulę i boczek pokrój w kostkę. Smaż na tej samej patelni co mięso. Dodaj pokrojone pieczarki i paprykę. Duś wszystko kilka minut. Kotlety połóż na warzywa raz z pomidorem pokrojonym na 4 części, wlej  bulionu i duś 10 minut. Dodaj śmietanę i dopraw do smaku solą i pieprzem.


5 komentarzy:

  1. każdy chłop zachwycony!
    taki schab.. pyszności!

    OdpowiedzUsuń
  2. zrobiłam, bardzo smaczny obiad :) brakowało mi określenia jak bardzo ma być wysmażony ten schab wstępnie i ile wlać tego bulionu (jestem początkująca jeśli chodzi o gotowanie stąd taka potrzeba uszczegółowienia). Polecam

    OdpowiedzUsuń

Print