Krem z buraczków
z pomarańczą
Przepyszna, lekkostrawna zupa krem z pieczonych buraczków.
Niezwykle aromatyczna i jest idealna na grudniowe wieczory.
Składniki : 1 kg buraczków, oliwa z oliwek, 2 ząbki czosnku, cebula, marchew, pietruszka, sól, pieprz, sok z 1 pomarańczy, bulion.
Przygotowanie : W rondelku rozgrzej oliwę, wrzuć posiekany czosnek i chwilę smaż. Buraczki, marchew, pietruszkę i cebulę obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Dorzuć do czosnku warzywa i chwilę podsmaż często mieszając. Zalej bulionem i gotuj 15 minut aż warzywa zmiękną. Ostudzoną zupę zmiksuj w blenderze. Dodaj sok z pomarańczy i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz